fbpx

Tuoriniemi Dream Oy:s historia

 

Stickning började på 80-tal

 

Operationen inleddes 1980. Från 1980 till 1999 företaget var Tuoriniemi Ky. Tuoriniemi Dream Oy grundades 1999. All verksamhet överfördes till detta företag.

I början gjorde företaget mönstrade stickat, som gjordes med mekaniska stickmaskiner. Den första datorstyrda stickmaskinen köptes i början av 90-talet.

 CMS-400 Stickmaskin

Först köpte vi en CMS 400, ett 4-låssplan med en bred nålsäng. De möjligheter som erbjuds av maskinen är fortfarande användbara. De 4 låsen på maskinen gör att du kan göra modeller som är svåra att göra med de trelåsta maskiner som nu är populära. Nästa förvärv blev Diamand FRJ 21. Det är en karusell maskin vars bästa funktion är förmågan att använda massor av färger. Senare förvärvades CMS440.

 

Minnen från 90-talet

Tack vare de mångsidiga stickmaskinerna tog utvecklingen av samlingar på 1990-talet en ny nivå. Det var då vi arbetade med välkända varumärken. Modellerna gjordes i samarbete med designern av varje kund. Vi tillverkade de beställda produkterna. Bland kunderna fanns Marimekko, Annikki Karvinen, Anne Linnonmaa och Marja Kurki. Vi gjorde också samråd med andra stickväxter och gick för att göra sina samlingar med en liknande idé i samarbete med designers av våra kunder.

Egna samlingar på 2000-talet

Den kontinuerliga utvecklingen av nya modeller var mycket krävande och resurskrävande.  I slutet av 1990-talet utvecklade företaget en ny policystrategi. Syftet var att designa kollektioner som skulle ge några saker att hända. Samlingarna ska vara långvariga, ha något annat än de andra och bör väcka uppmärksamhet när det gäller deras utseende.

För att nå livslängd marknadsföring kom att stödja denna idé. Därför valdes återförsäljare som kunder vars kunder ständigt förändras. För detta ändamål, butiker, vars kunder är till stor del turister.

Kom ihåg det annorlunda sättet att göra en stickning utvecklades med hjälp av en karusellmaskin. Det kan utvecklas för att utveckla ett mönstermönster som gjorde att det såg vackert ut utan trådslingorna på baksidan av stickningen. Tack vare detaljerna i stickmaskinen kan modellerna användas för att sätta en massa färger. En modell kan ha upp till 22 färger, vilket är omöjligt att genomföra i praktiken på andra maskiner.

Målet att göra något slående ledde oss till Kaislakerttu Lehtovaara. Från slutet av 1980-talet designade kaislakerttu kollektioner med handmaskiner som uppmärksammades och gav Kaislakertu ett rykte. I samarbete med honom utvecklades en ny kollektion när det gäller tekniskt genomförande, som fortfarande säljs.

 

Samarbete med Helsingin Sanomat

Hösten 2018 producerade vi Rumas sanningskollektion för Helsingin Sanomi. Vi kan renovera och sälja dem och för varje såld tröja går 10% av försäljningspriset till naturvård. Vi kommer att donera detta belopp till John Nurminens stiftelse för skydd av Östersjön.

 

Ekologiskt lin, ansvarsfullt val

Vi har lagt all vår expertis i spelet för att göra något som kunden känner glädje och betonar deras individualitet. Redan på 1990-talet gjorde vi flera samlingar av linne för Marimeko, och samtidigt lärde vi oss att övervinna utmaningarna med sticklinledning. Vi ville återanvända linne och valde ekologiskt lin som material. Vi vill ta med det som ett alternativ till bomull. Linnetröja är en ansvarsfull lösning för naturen.

 

?
Den här webbplatsen samlar in information via Google Analytics. Acceptera. Kassera.
×