fbpx

Varför linne tröja

Vi har tillverkat stickat av merinoull i många år och nu har linnestickat varit föremål för vår utveckling. Stickning från linne är inte särskilt enkelt, men vi har utvecklat metoder som gör det mer framgångsrikt. De första erfarenheterna av linnestickning hade vi redan på 90-tal. Vi tillverkade flera kollektioner för Maridress 100% linne. Produkterna uppmärksammades redan och fick bra feedback på deras kvalitet.  Nu har vi försökt göra en linnetröja lätt.

Varför linnetröja är bra för naturen

Vi hittade en linnegarn tillverkare i Italien med grönt lingarn. Växande linne är mer naturligt vänlig än växande bomull.  Det kräver mycket mindre vatten och kräver inte så många bekämpningsmedel. Vår tillverkare har gjort så bra att de har flera relaterade certifikat. De har också flera tillverkningsrelaterade patent som stöder hög kvalitet och ekologisk.

Coronavirus

Vi har garn i lager. Vi kommer snart att behöva mer av det och vi ser fram emot utvecklingen av den situation som orsakas av koronavirus. Nu är fabrikerna stängda i Italien och vi väntar på nästa trådleverans. Vi kunde beställa fler garn innan vi stängde fabrikerna, men vi hade inte tid att leverera dem.

Linnetröjor i vår kollektion

Vi började utveckla linnesticka för våra egna kollektioner förra året. I våras föddes giraff-, lehti- och linmodeller. Det är något speciellt med att utveckla dem.

Giraffen fick lämna över sitt vackra mönster till Giraffmodellen. Det görs med en ganska komplicerad stickteknik. Denna komplexitet illustreras av det faktum att en enda rad programmeringsspråk för programmering av stickmaskinen visade sig vara för kort för att skriva ett kommando. En kompromiss måste nås för att lösa detta. Lyckligtvis påverkade det inte resultatet.  Samma problem togs upp redan på 1990-talet när vi gjorde samlingar för Marimeko och Annikki Karvinen, till exempel. Symbolerna som behövdes för att programmera stickmaskinen tog och jag var tvungen att göra speciella lösningar för att lösa problemet. Jag frågade tillverkaren av Stoll stickmaskiner på en mässa. De förstod inte riktigt varför tecknen inte räckte till. Detta band är faktiskt resultatet av många års utveckling. Jag är nöjd med slutresultatet eftersom stickningen är lätt och ändå har en titt.

Tidningen modellen föddes på grundval av min frus idé om Riita. Det har genomfört en stickteknik som utvecklats under åren, där vi har lyckats kombinera lättheten i stickningen och det snygga utseendet på mönstermönstret. De goda valörerna av linne återspeglas väl i denna obligation.

I Flax-mali strävar vi efter att lyfta fram linnets egenskaper. Produkten är tillverkad av strumpsticka och Flex blusen kan användas tillsammans med en jacka av Giraffmönster. Känslan av linne mot huden är värt ett försök. Dess andningsförmåga är i en klass för sig.

Vi är blöta och avslutar alla linne. Linnetröjan är bäst lämpad för sina rättigheter när den är ordentligt klar för att förhindra krympning efter tvätt.

?
Den här webbplatsen samlar in information via Google Analytics. Acceptera. Kassera.
×