fbpx

Vi tillverkar högkvalitativt 100% linne

 och merinoull stickat i Finland

Ansvarsfullt val

_____________

Vi tillverkar alla de produkter som presenteras på dessa sidor i vår egen stickningsanläggning i The Beast. Vi använder naturliga fibrer som material. Garner är 100% mulesing-fri merinoull och 100% ekologisk.

Vi har bytt till mulesingfri merinoull. Vi betalar en extra avgift för garnet och får ett certifikat från trådleverantören som förbinder dem att få en liknande mängd mulesingfri merinoull.

Medan bomull behöver stora mängder bevattningsvatten, trivs linne i torrare livsmiljöer och kräver inte bevattning.

Odling av lin skyddar grundvattnet. Användningen av växtskyddsmedel är begränsad. Tillverkaren av garnet vi använder använder inte några kemiska bekämpningsmedel alls.

Ansvarsfullt mode

Ansvarsfullt mode

Vi tillverkar alla produkter som presenteras på dessa sidor i vårt eget stickrum i Liedo. Vi använder naturfibrer som material. Garn är 100% merinoull och 100% ekologiskt linne.

Finsk linnetröja

Vi gör stickat i linne. Linnet vi använder är ekologiskt lin, som kommer till oss från Italien. Vi gör linnejackor, linneblusar, linne tunistraws och linneklänningar.

Inköp av linnetröja visar ansvar

Lin är en av de äldsta grödorna. Det har använts som material i tusentals år. Egenskaperna hos linne har behagat människor genom tiderna. Linfibrer är till stor del cellulosa, precis som bomull. De kemiska egenskaperna är ungefär desamma som de för bomull. Odlingen av dessa material skiljer sig dock mycket från varandra. Medan bomull behöver stora mängder bevattningsvatten, trivs linne i torrare livsmiljöer och kräver inte bevattning. Odling av lin skyddar grundvattnet. Användningen av växtskyddsmedel är begränsad. Tillverkaren av garnet vi använder använder inte några kemiska bekämpningsmedel alls.

Linnetröjan är nu på modet

Även lin har en kemisk sammansättning som liknar bomull, är texturen av lin fortfarande mer porös än den av bomull och fukten absorberas bättre i linnet.  Linne är smutsavvisande, slittålig, andningsbar, fuktabsorberande och värmedämpande. Den stickade gjord av linne känns varm i sval och sval med varm luft. Linfibrer är starka, men dess viktid är svag och den är styv som fiber. Vävt linnetyg rynkor lätt. På grund av sin styvhet och svaga böjning varaktighet, stickning linne är tekniskt ganska krävande. Stickningen bildar dock en elassy bond, vilket gör linstickning mindre känslig, som tyget.  Få din från vår butik och upplev den lyxiga känslan av linne.

Merino ull stickat

Vi tillverkar merinoull stickpåsar, merino ull tröjor och merinoull tillbehör. Dessa tillbehör inkluderar beanies, halsdukar och vantar.  Många av de merinoulls stickat vi tillverkade designades av Kaislakerttu Lehtovaara. Vi tillverkar också fula sanningströjor skapade av Helsingin sanomat, vars material också är merinoull. Den fula sanningen om försäljningen av tröjor vi betalar John Nurminen Foundation 10%, detta går till skydd för Östersjön.

Tillverkning av ulltröjor

Vi använder en hel del färger i stickat designad av Kaislaketu. I deras tillverkning använder vi en något annorlunda stickteknik och en speciell stickmaskin. Tack vare denna speciella maskin, har vi möjlighet att använda ett onormalt antal färger i en sticka. En tröja kan innehålla upp till 22 garner i olika färger.

Finska stickat är ett ansvarsfullt köp

Genom att förvärva finskt stickat stöder du finländsk produktion.

Fri frakt, läs mer

Fri frakt till Finland och alla andra länder. Fri återbetalning till länder som anges i Tillägg till Finland.

Om du bestämmer dig för att köpa någons produkter, hoppas vi att det kommer att uppfylla dina förväntningar

Men om du är besviken på ditt val, kan du returnera produkten och vi kommer att återbetala ditt köp.  För att returnera produkten, vänligen kontakta oss, kommer vi att skicka dig en för ifylld etikett som du bara kommer att bifoga till returförsändelsen rutan. I Finland levereras returen till Postis kontor. Alla returprodukter som levereras utomlands till de angivna länderna kan levereras till vilken DHL-servicepunkt som helst.

Fri frakt och returer gäller för följande länder

Finland, Nederländerna, Belgien, Bulgarien, Spanien, Österrike, Luxemburg, Portugal, Polen, Sverige, Tyskland, Slovakien, Slovenien, Danmark, Tjeckien och Ungern

Leverans till andra länder är också gratis, men vi kan inte ordna en gratis retur.

Här hittar du produkterna i menyn som öppnas

Tillverkad i Finland

Alla produkter genereras i vår stickade butik i Liedo

Merino ull tröjor designade av Kaislakerttu Lehtovaara

Helsingfors fula sanning Merino Ull Blusar

Den fula sanningen om tröja går till 10% av naturvård genom John Nurminen Foundation

Ekologiska stickat

 

Rentröja i merinoull

245 € Varm tröja för vinterfrost. Mjukheten i marinovilla skapar en behaglig atmosfär. Skaffa en spion som gåva! Passar både män och kvinnor.

Skogströja med merinoull

€245 Två färgalternativ, svart ta vit bas med mönster av samma färg. Passar både kvinnor och män.

Segelbåtströja merinoull

245 € Sea-tema merinoull tröja. Män eller kvinnor.

Björntröja merinoull

245 € Merino ull tröja för kvinnor eller män.

Blommor 50 marinovillajakku

Pris 225-239 € Du kan välja en längd på 50, 60 eller 70 cm. Eftersom stickat har en hel del färger, är det lätt att kombinera det med flera färgningar vid dressing.

Produkter

__________________

Linnebatteri designat av Olana

Linprodukter

 

Tröja med rent themed

Merinoull produkter

 

Klimatförändringströja

HS ful sanning

 

Merino ull tunika

Etgraf stickat

 

Från våra kunder

Stjärnor

Lauriina

Beställningen gick utmärkt och skiftet kom till det lokala postkontoret snabbt! Pellavatunika levde helt upp till mina förväntningar och är härligt lätt och mjuk på toppen. Tack!

Stjärnor

Julia

The Forest stickning kom in riktigt snabbt till nära postkontor och var mycket i linje med mina förväntningar! Materialet känns mjukt och skönt på toppen, inte klåda till skillnad från många andra tröja. Jag använder storlekar S och M, och beställde en S-storlek från Forest stickat, som passade mig väl (vänster lämpligt lös, hur glad jag är att bära mina tröjor). Sammantaget en härlig produkt!

Tröja med havstorm

Stjärnor

Kaisa M.

Stickat är verkligen vackert, av hög kvalitet, underbart mjukt och noggrant färdigt. Jag kan varmt rekommendera! Beställning var enkelt och leverans riktigt snabbt. En annan extra punkt är att stickat är ganska lös i dimensionering. För mig (för en M-L storlek, 175cm lång) s-storlek var lämplig för ärmar och axlar, men i övrigt ganska överstor.

Kontakta

Markku

[email protected]

044 0244111

Riitta

[email protected]

045 1234057

?
Den här webbplatsen samlar in information via Google Analytics. Acceptera. Kassera.
×