fbpx

Elämä jatkuu-pellavatunika, laatikkomalli, luomupellavaa

(2 tuotearviota)

145,00 

Mukavan väljä ja hyvin laskeutuva luomupellavasta valmistettu neuletunika. Päällä miellyttävän kevyt ja ilmava.

Iloa ja riemua arkisten huolien keskellä tällä hauskalla pellavatunikalla, jonka kuvion on suunnitellut Olanna. Neule on valmistettu Suomessa. Tämä kaunis neule tuo lohtua Koronan aikana.

 

Poista

Mitat -
Pituus -
Hihan pituus kauluksesta hihansuuhun -
Rinnan ympärys

XS    S      M     L     XL    XXL

69    71     73    75   77    79

45    47     49    51   53    55

108  114   120  126  132  138  

 

Iloa arkeen

Olanna piirsi 6-vuotiaana iloisen piirustuksen, joka päätyi mummolan jääkaapin kylkeen meitä piristämään. Nyt tämän epätoivoa herättävän koronapandemian keskellä halusimme tuottaa pientä piristystä arkeen valmistamalla tästä kivasta kuvasommitelmasta mukavan ja rennon pellavatunikan. Tunika on väljä ja kevyt, mukavan huoleton pitovaate.

Paperille piirretty kuva

Miksi valitsimme pellavan

Olemme valmistaneet neuleita merinovillasta monia vuosia. Halusimme valita toiseksi materiaaliksi jonkun kesäisen materiaalin. Pohdimme ensin puuvillaa, mutta emme oikein innostuneet siitä sen luonnolle aiheuttamien ongelmien tähden. Jo 90-luvulla valmistimme neuleita pellavasta Marimekolle. Pellavan neulominen ei ole kovin helppoa. Pellava on materiaalina kestävää, mutta se on jäykkä kuitu, jonka taivutuksen kesto on heikko. Pellava myös rypistyy melko herkästi kankaana. Neulos poikkeaa rakenteeltaan kankaasta eikä se sen vuoksi rypisty niin helposti. Pellava tuntuu viileältä kuumalla ilmalla ja viileässä se lämmittää mukavasti. Pellava muistuttaa kemialliselta koostumukseltaan puuvillaa, mutta se on sitä huokoisempaa, jolloin se imee paremmin kosteutta ja kuivuu nopeasti. Pellava ei ole allergisoiva, se on antibakteerinen, se on likaahylkivä ja helppo pudistaa. Se ei nukkaannu neuloksena. Se ei myöskään varaudu sähköisesti, jolloin se säilyttää laskeutuvuutensa kaikissa olosuhteissa.

Uusia sidosratkaisuja 40-vuotisen neulomisen kunniaksi

Innostuimme pellavasta uudelleen ja olemme nyt kehittäneet siitä uudenlaisia sidoksia saadaksemme pellavan parhaat ominaisuudet esille.  Tämän pellavatunikan neulos on kevyttä ja samalla ryhdikästä. Sen pintaan on mahdollista piirtää nätisti piirtyviä kuvioita. Väljä tunika on hyvin laskeutuvaa neulosta, jota on mukava pitää päällä. Pellavan erinomaisen kosteudenimemiskyvyn ansiosta se antaa miellyttävän kokemuksen pitäjälleen.

Miten hoidat pellavatunikaasi  

Pellava on luonnon materiaali, joka pitää tuulettamisesta. Kannattaa tuulettaa sitä useasti. Voit pestä tämän pellavaneuleen pesukoneessa 40 asteisella hienopesulla. Kannattaa pitää neule pesussa oikein päin, jotta saumat pysyvät parempana. Kuivaa se tasolla mittoihinsa oiottuna. Mikäli tuote kiertyy pesussa, kannattaa se oikaista takaisin muotoonsa. Pellavaneulos on märkäkäsitelty valmistuksen yhteydessä. Se ehkäisee tuotteen kutistumista ensimmäisessä pesussa. Tuotteesta saattaa irrota ensimmäisissä pesuissa hieman nukkaa ja mahdollisesti pintaväriä. Tämä kannattaa huomioida valittaessa muita vaateita samaan pesuun. Usein kuulee sanottavan, että pellava vain paranee käytössä. Tämä on aivan totta ja hyvin hoidettuna tämä tuote pysyy uuden veroisena kauan.

Lisätiedot

Koko

, , , , ,

Väri

Musta-harmaa-valkoinen, Pellava-musta-valkoinen, Sininen-vaaleanvihreä-okra, Valkoinen.musta-okra

2 arviota tuotteelle Elämä jatkuu-pellavatunika, laatikkomalli, luomupellavaa

  1. Markku

    Kaunis tuote

  2. Lauriina

    Tilaus sujui erinomaisesti ja paketti saapui lähipostiin nopeasti! Pellavatunika vastasi odotuksiani täysin ja on ihanan kevyt ja pehmeä päällä. Kiitos!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

?
Tämä sivusto kerää tietoa Google Analyticsilla. Hyväksy. Hylkää.
×