fbpx

Giraffe-pellavamekko, istutettu hiha, luomupellavaa

165,00 

 

Giraffe-pellavamekon kuosi on saanut kuvioaiheensa kirahvilta.

Erinomaisen kosteudenimemiskyvyn ansiosta neulemekko tuntuu iholla miellyttävältä kesäkuumalla, mutta sen yllättävä lämpimyys toisaalta tekee siitä miellyttävän myös kylmemmällä säällä. Kannattaa kokea tämä pellavan ylellinen tuntuma.

 

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Gi3 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Mitat  XS S M L XL XXL
Miehusta pituus 86 88 90 92 94 96
Hihan pituus kauluksesta hihansuuhun 34 36 38 40 42 44
Rínnanympärys 88 92 96 100 104 108
Helmanympärys 96 100 104 108 112 116

Giraffe pellavamekko

Suomalainen pellavamekko valmistettu 100% pellavasta, joka on luomupellavaa.

Giraffe-pellavamekon kuosi on saanut kuvioaiheensa kirahvilta. Kuosia on saatavana kahdella eri kuviokoolla, joista voit valita mieleisesi.  Neulos on erikseen kehitetty tätä mallia varten. Oikeastaan se on melko pitkän kehitystyön tulosta. Olemme kokeilleet pellavaan sopivia neuletekniikoita. Useiden epäonnistumisten ja onnistumisten kautta olemme vihdoin löytäneet meitä tyydyttävän tavan käsitellä pellavalankaa tätä Giraffe pellavaneulosta varten siten, että sen lopputulokseen voimme olla tyytyväisiä. Tämä tuote on kevyt, laskeutuu sopivasti ja on ainakin meidän mielestämme kaunis.

Miten pellava käyttäytyy neuloksena

Pellavan ominaisuuksiin kuuluu hengittävyys, kaunis kiilto ja lujuus, mutta heikko taivutuksen kesto ja rypistyvyys. Kankaiden rypistyvyys on kaikkien tiedossa, mutta huomion arvoista on se, ettei neulomalla valmistettu tuote rypisty yhtä helposti. Heikko taivutuksen kesto aiheuttaa ylimääräisiä ongelmia neulomiselle, mutta olemme onnistuneet kehittämään menetelmiä, jolla voimme tätä ongelmaa hallita. Neulottuna pellavaa on totuttu näkemään useasti sileänä neuloksena, joka on helpompaa valmistaa, mutta pellava soveltuu myös toisenlaiseen neulontaan, kunhan siihen liittyvät ongelmat kyetään ratkaisemaan. Tässä pellavamekossa tulee hienolla tavalla esiin pellavan hyvät ominaisuudet. Erinomaisen kosteudenimemiskyvyn ansiosta neulemekko tuntuu iholla miellyttävältä kesäkuumalla, mutta sen yllättävä lämpimyys toisaalta tekee siitä miellyttävän myös kylmemmällä säällä. Kannattaa kokea tämä pellavan ylellinen tuntuma.

Pellava ja luonto

Pellava on maailman vanhimpia viljelyskasveja. Sen oletetaan olevan peräisin Kaukasukselta ja sitä tiedetään viljellyn jo kivikaudella. Pellavan viljely oli Suomessa suurimmillaan 1700-luvulla, mutta tekokuitujen ilmestymisen myötä viljely loppui miltei kokonaan. Pellavan viljely on kuitenkin vähitellen alkanut saada uudelleen suosiota, vaikka onkin vielä verrattain vähäistä Suomessa. Käytimme 90-luvulla kotimaassa kasvatettua pellavaa valmistaessamme Marimekolle pellavaneuleita. Nykyään ei ole mahdollista saada pellavalankaa Suomesta, mutta toivottavasti sellainenkin aika vielä joskus koittaa. Meidän lankamme valmistaja on Italiassa. Se on vanha perinteikäs pellavalangan valmistaja, joka on ottanut kaikessa tuotannossaan hyvin huomioon luontoystävällisyyden.

Pellavamekon pesuohjeita

Wikipediassa on kerrottu pellavan pesusta seuraavaa: ” Pellavaa hoidetaan vaatetekstiilinä pesten väljässä vedessä 60 tai 40 asteessa erillään muista, sillä se rypistyy helposti ja siitä voi irrota nöyhtää ja pintaväriä.” Nämä ovat hyviä ohjeita, mutta kokemustemme mukaan tuotetta voidaan pestä myös koneessa muiden kanssa, kunhan huomioidaan tuo mahdollinen nukan irtoaminen. Tuote kannatta pestä oikein päin, jotta mekossa olevat saumat pysyvät parempana. Pellava on kestävä materiaali ja monet tietävät sen vain paranevan pesuissa. Tätä hienoa tuotetta kannatta hoitaa huolella sen pitkäikäisyyden turvaamiseksi. Pellavamekkoa kannattaa myös tuulettaa useasti.

 

Lisätiedot

Koko

, , , , ,

Giraffe väri

6 musta – 12 sininen, 6 musta – 26 harmaa, 6 musta – 42 okra, 6 musta – 48 valkoinen, 12 sininen – 6 musta, 12 sininen – 48 valkoinen, 22 persikka – 39 vaalea vihreä, 22 persikka – 42 okra, 22 persikka – 48 valkoinen, 26 harmaa – 6 musta, 26 harmaa – 39 vaalea vihreä, 30 punainen – 48 valkoinen, 39 vaalea vihreä – 22 persikka, 39 vaalea vihreä – 26 harmaa, 39 vaalea vihreä – 42 okra, 39 vaalea vihreä – 48 valkoinen, 39 vaalea vihreä – 63 tumma vihreä, 42 okra – 6 musta, 42 okra – 22 persikka, 42 okra – 39 vaalea vihreä, 48 valkoinen – 6 musta, 48 valkoinen – 12 sininen, 48 valkoinen – 22 persikka, 48 valkoinen – 30 punainen, 48 valkoinen – 39 vaalea vihreä, 63 tumma vihreä – 39 vaalea vihreä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Giraffe-pellavamekko, istutettu hiha, luomupellavaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

?
Tämä sivusto kerää tietoa Google Analyticsilla. Hyväksy. Hylkää.
×