fbpx

Ympäristöystävällisyys

Ekologoisuuden kannalta tärkeimpiä asioita on tuotteiden pitkä elinkaari. Tämä ei tarkoita ainoastaan tuotteiden kestävyyttä vaan ennen kaikkea ajattomuutta. Dreams by Tuoriniemi mallisto luotiin yhteistyössä Kaislakerttu Lehtovaaran kanssa vuonna 2000. Olemme valinneet markkinointistrategian, joka tukee juuri tätä mallistomme pitkää elinkaarta. Pyrimme markkinoimaan tuotteemme sellaisten jälleenmyyjien kautta, jotka arvostavat mallistomme pitkäikäisyyttä. Emme tee useita mallistoja joka vuosi, vaan olemme luoneet malliston, jota olemme valmistaneet jo kohta 20 vuotta. Vain värejä on ajan myötä hieman vaihdeltu. 

Kevään 2019 aikana teimme uuden malliston, jossa on käytetty mayteriaalina 100% pellavaa. Tässä yhdistyvät kaksi meille tärkeää asiaa, materiaalin luontoystävällisyys ja korkeasta laadusta johtuva tuotteen pitkä elinkaari. 

Meille ympäristön kannalta tärkeä asia on materiaali, josta tuotteemme valmistetaan. Käytämme ainoastaan luonnon materiaaleja, villaa ja pellavaa. Pidämme tärkeänä, että koko tuotantoketju suhtautuu ympäristöön vastuullisesti. Hankimme villan italialaiselta valmistajalta, joka arvostaa vastuullisuutta.

https://www.baruffa.com/en/sustainability/

Työhyvinvointi

Olemme perheyritys ja pyrimme noudattamaan työssämme samoja arvoja, jotka ovat meille luontaisia myös arkielämässä. Tässä yhtenä kantavana ajatuksena on ihmisarvo, joka ei ole riippuvainen mistään ulkoisista tekijöistä. Tämän perusarvon mukaisesti pyrimme kohtelemaan jokaista ihmistä ja olemme havainneet sen olevan hyvä pohja rakentaa miellyttävää työympäristöä.

Kierrätys

Meitä kiinnostaa kaikki mahdollisuudet, jolla voimme edesauttaa kierrettävyyttä ja välttää turhaa luonnonvarojen tuhlausta. Me valmistamme tuotannossa jäävästä hukkamateriaalista monenlaisia pieniä tuotteita, joita myymme itse erilaisissa tapahtumissa. Näitä ovat esimerkiksi vauvojen sukat ja lapaset, aikuisten olosukat, lapaset, säärystimet, rannekkeet ja pipot.

Seuraamme myös mielenkiinnolla hankkeita, joissa pyritään vähentämään tekstiilien hukkaa. Tällainen hanke on esimerkiksi Telaketju, joka on tekstiilien kierrätystä edistävä yhteistyöverkosto. Sitä koordinoivat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja VTT. Tavoitteemme tulevaisuudessa on välttää minkään materiaalin hukkaan heittämistä, mutta tänä päivänä se ei aivan vielä ole mahdollista.